Vil du bli svømmedommer?

På svømmestevner er man avhengige av å ha med dommere. Alle over 14 år kan være med på dommerkurs og bli dommer.

2018-05-21
Nora Stabæk

Amund Grothe har fylt 14 år og har akkurat fullført kretsdommerkurset. Han er yngst av de seks dommerne i Lier Svømmeklubb. Amund var med som dommer for første gang på stevnet Marienlyst Open i slutten av april.

-For å bli dommer må man ta et kretsdommerkurs, for så å være aspirant fire ganger på svømmestevner, så kan man bli svømmedommer, sier Amund Grothe.

På dommerkurset lærer man hva som er lov på stevner, hvordan man skal dømme svømmingen, og man blir kjent med reglene i svømmingen, forteller Amund.

Amund%20og%20Tommy%2020180521.jpg

Fra venstre: Tommy Skålvik og Amund Grothe

Ved siden av å være svømmedommer, er Amund også en aktiv svømmer på A-Partiet.

-Man lærer veldig mye av å være dommer! Du får se svømmerne fra første rad, og du får se hvordan de svømmer teknisk. Over tid vil du også få anledning til følge med på utviklingen til mange av svømmerne - altså mye du kan ta det med deg videre, sier Tommy Skålvik, dommeransvarlig i Lier Svømmeklubb.

Man kan også bli starter. Den eneste forskjellen mellom startere og dommere er at som starter har man ansvar for svømmerne akkurat når de starter å svømme, samt gi svømmerne startsignalet. Det er eget kurs for startere.

-Vi svømmedommere har et motto: alle skal dømmes likt, og er vi i tvil, så har svømmeren alltid rett, avslutter Tommy.

Er du 14 år eller eldre og har lyst til å bli svømmedommer, ta kontakt med Tommy Skålvik.

Buskerud svømmekrets arrangerer dommerkurs jevnlig.

Ingen aktiviteter tilgjengelig for øyeblikket